ANO, máme kandidátku!

ANO Olomouc, 1. března 2016

V pondělí 29. 2. 2016 byla krajským sněmem schválena kandidátka pro podzimní volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje. Lídrem se stal MUDr. Oto Košta, Ph.D., pedagog a praktický lékař, působící v Olomouci. V kandidátní listině jsou poměrově zastoupeny všechny oblasti kraje, svou roli hrála i odbornost jednotlivých kandidátů.

„Chceme lidem nabídnout kandidáty, kteří uspěli ve svém profesním životě, a mohou tak olomoucký region opět někam posunout,“ uvedl krajský předseda hnutí Ladislav Okleštěk.

Podle lídra kandidátky Oto Košty je jedním z hlavních problémů regionu vysoké zadlužení, po Praze druhé nejvyšší v zemi. „To do značné míry limituje další rozvoj kraje. Mým cílem je proto propojení investic do infrastruktury, školství a dopravní obslužnosti. Musíme tím podporovat rozvoj podnikání a snižování nezaměstnanosti,“ říká Košta. V první desítce se vedle něj na kandidátce objevují jména ekonomů, manažerů nebo starostů, kteří by mu s jeho vizí měli pomáhat.

Druhým mužem kandidátky je poslanec Ladislav Okleštěk. Zákonodárce, s dvacetiletou praxí v komunální politice. „Uděláme vše pro to, aby se zde zase žilo dobře. ANO nikdy nezůstává u abstraktních slibů. To už jsme myslím celorepublikově dokázali.“ První trojku uzavírá Ing. Petr Vrána, obchodní manažer s dlouholetou praxí v byznysu.

Další v pořadí TOP 10 se o vaši přízeň budou ucházet: Ing. Adam Kalous, starosta města Jeseník, Jiří Vykydal, podnikatel z Libivé, Ing. Miroslav Žbánek, vedoucí odboru z Olomouce, Ing. Hana Mazochová, ekonomka z Přerova, Ing. Ivo Zatloukal, starosta obce Vrbátky, Ing. Jan Zahradníček, starosta obce Medlov, Ing. Milan Klimeš, ředitel společnosti v Bludově.

Věkový průměr všech kandidátů je 50 let. Nejmladší kandidátka má 27 roků, nejstarší 70 let.

Jsme genderově vyvážení. Do voleb za hnutí ANO jde třináct žen.

Úspěšně jsme oslovili podnikatele a živnostníky. Na kandidátní listině jich proto najdete více než pětinu.

Krajský sněm rovněž jednomyslně podpořil kandidaturu MUDr. Milana Brázdila, lékaře letecké záchranné služby a poslance PČR, v podzimních senátních volbách v obvodu č. 61 (Olomoucko). První kolo voleb do Senátu PČR se s největší pravděpodobností uskuteční souběžně s krajskými volbami.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • Anna K. pondělí 4. dubna 2016, 16:31

    Doktora Košku znám řadu let. Myslím, že je to jak pro hnutí Ano tak pro Olomouc, skvělá volba. Olomocu je krásné město a zaslouží se lídra, který bude za něj kopat. Hodně úspěchů pane doktore. reagovat

    • Anna K pondělí 4. dubna 2016, 16:32

      omlouvám se za překlep - samozřejmě doktora Koštu.... reagovat

      • petr čtvrtek 12. května 2016, 17:04

        Hlavně, že Košta byl velký ODS reagovat

        • Zahradník jaroslav pátek 28. září 2018, 12:30

          Nebožtík Dvořák s Bohdalovou v roce 1198 když měli vyhrát socani prohlásil památnou větu. ,, Kolegyně nedělejte si iluzi, přijdou noví trubci, ale ti budou nenacucaní!" Přicházejí noví trubci a nic se nemění .... Ano, bude hůř!!! reagovat

          • Zahradník Jaroslav pátek 28. září 2018, 13:52

            1998 oprava reagovat

          • Zahradník Jaroslav pátek 28. září 2018, 12:31

            1998 oprava reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top