ANO, přivítali jsme léto. Dětským smíchem a radostí!

ANO Olomouc, 20. června 2016

Je něco stejně krásného jako dětský smích? Ano, radost dětí z vlastního úspěchu. A té jsme v prosluněném sobotním odpoledni rozdávali požehnaně. Pod záštitou „našich doktorů“ Oty Košty a Milana Brázdila, kteří se v podzimních volbách utkají o posty hejtmana a senátora, jsme uspořádali další ročník Dětského dne s ANO na hřišti na Nových Sadech. A účast letos byla rekordní!

„Na začátku jsme chtěli založit tradici, díky které nebudeme spojováni jen s politikou. Baví nás blbnout s děckama a všichni jsme přece kdysi prožívali to soutěžní napětí. Stejně jako oni dnes. Navíc jsme tady výborná parta, takže si to společně užíváme,“ říká předseda olomouckého ANO Mirek Žbánek k důvodům, proč již třetím rokem na konci června připravují s kolegy spoustu her a atrakcí na jednom z nejlidnatějších olomouckých sídlišť.

Jeho slova doplňuje oblastní předseda hnutí Milan Feranec: „Začali jsme Dětský den s ANO pořádat jako menší akci pro děti z místního sídliště. Zdarma, v naší režii. Jenže letos dorazilo na 500 dětí a k tomu rodiče. Návštěvnost určitě překročila tisícovku. To nás opravdu příjemně překvapilo, ale přiznám se, že i trochu zaskočilo. Bylo to tak na hraně našich kapacitních možností a pro další ročníky máme o čem přemýšlet.“

Příčin velkého zájmu je určitě více, shodují se pořadatelé. Krásné počasí, lákavé atrakce i samotná popularita hnutí ANO v Olomouci. Jisté je teď jedno: Další ročník bude stejně zajímavý a opět zdarma dostupný všem. "Na tom nechceme nic měnit, přestože se letos ozvala celá řada zájemců o komerční využití naší akce," slibují oba shodně.

A čím jsme si srdce dětí i rodičů získali? Kromě celé řady soutěží, mezi kterými nechyběly koloběžky, vzduchovky nebo zkoušky pohybové zdatnosti, jsme přivezli osvědčené atrakce. Terárijní koutek, jízda na koni, skákací hrad, malování na obličej nebo divoká projížďka na závodní čtyřkolce byly trvale v obležení.

Milan Brázdil přivezl segwaye a celou dobu se spolu se svou rodinou trpělivě věnoval výuce dětí v jízdě na tomto populárním vozítku. Tedy mimo akční ukázky provádění první pomoci, kterými zaujal děti i jejich rodiče. A druhý z našich doktorů, Ota Košta, nejen nafukoval tradiční modrobílé balónky, ale odpovídal na řadu dotazů na téma zdravý životní styl, který je jeho odbornou doménou. Oba pak se zájmem diskutovali s lidmi o tom, co je štve na politice a jak to můžeme změnit. Díky za spoustu vašich podnětů.

Zlatým hřebem celé akce byli opět hasiči. Jen obtížně v davu šťastně vřískajících dětí obalených bílou pěnou hledali rodiče s fotoaparáty toho svého potomka pro památeční foto :-)

Děkujeme všem, kteří přišli a bavili se s námi a zejména těm, kteří se na organizaci celé akce podíleli.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • Oto Košta úterý 21. června 2016, 06:11

    Skvělé a díky všem organizátorům i těm,kteří přišli! reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top