ANO má v Olomouckém kraji hejtmana a tři náměstky

ANO Olomouc, 9. listopadu 2016

Hnutí ANO 2011 získalo na ustavujícím jednání zastupitelstva Olomouckého kraje post hejtmana a tří náměstků. V jedenáctičlenné radě má celkem 6 zástupců, čímž jako vítěz voleb přijalo odpovědnost za další směřování kraje. Hejtmanem se stal lékař Oto Košta.

„Rád zopakuji to, co jsem říkal před volbami: Jako hejtman se budu řídit selským rozumem a nepřistoupím na politikaření za neprůhlednými zdmi kanceláří. Místo dlouhých řečí chci hned od zítřka začít pracovat na zlepšení života lidí v našem kraji, na tom, co je nejvíce trápí,“ prohlásil krátce po zvolení hejtman Oto Košta a zmínil především dopravní dostupnost, zdravotnictví a školství.

Nově vzniklá krajská koalice, ve které jsou také zástupci ČSSD a ODS, si dala za cíl zprůhlednit veřejné zakázky a zlepšit hospodaření kraje, který patří k nejzadluženějším v republice. Zaměřit se chce rovněž na posílení bezpečnosti kraje a funkčnosti integrovaného záchranného systému.

Hejtman Oto Košta bude mít ve své gesci sociální věci, vnější vztahy, cestovní ruch a v případě potřeby také krizové řízení kraje. Své resorty už znají i náměstci hejtmana za ANO. Jan Zahradníček bude mít na starost dopravu, František Jura kulturu, tělovýchovu, sport a volný čas a Milan Klimeš životní prostředí, zemědělství a majetek kraje.

 „Vytvořením koalice se nechceme uzavřít dobrým nápadům. Naopak – budeme spolupracovat se všemi stranami a se všemi pracovitými zastupiteli, ať už si budou říkat nezávislí nebo opoziční. Mnohem důležitější než stranická příslušnost je pro nás snaha společně pomoci Olomouckému kraji,“ dodal Oto Košta.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top