ANO v Olomouckém kraji představilo kandidáta na hejtmana a slušnou kampaň, ČSSD začala podpásovkou

ANO Olomouc, 5. září 2016

Kampaň ke krajským volbám v Olomouckém kraji se ještě ani pořádně nerozběhla a už má za sebou první skandál. Zatímco místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek představoval ve Smetanových sadech kandidáta na hejtmana Oto Koštu a jeho tým slovy, že nejde o tým pro krajský přebor, ale prvoligové specialisty, o kus dál se senátor Martin Tesařík, bojující o dalších šest senátorských let, dopustil faulu hodného okresního přeboru. Při oslavách 250. výročí narození slavného českého vojevůdce Josefa Václava Radeckého nepodal ruku poslanci a jednomu z vyzyvatelů ve volbách do Senátu Milanu Brázdilovi s tím, že „ruku podává jen lidem, kterých si váží“.

„Stále tomu nemůžu uvěřit, bohužel mi to potvrdilo několik očitých svědků. ČSSD si díky účasti premiéra Sobotky tuto lidovou veselici přivlastnila a dělala na ní vlastní kampaň. To by se snad ještě dalo pochopit. Ale hulvátské chování senátora Tesaříka k Milanu Brázdilovi, čestnému člověku, který získal Zlatý záchranářský kříž, cenu města Olomouce v kategorii hrdinský čin a od voličů při volbách do olomouckého zastupitelstva v roce 2014 vůbec nejvíce hlasů ze všech 582 kandidátů, to si opravdu vysvětlit nedokážu,“ řekl k incidentu Faltýnek.

Ve Smetanových sadech se zatím lidem představili kandidáti ANO do zastupitelstva Olomouckého kraje, včetně lídra Oto Košty. „Téměř čtyřicet let pracuji jako praktický lékař, každý den se v ordinaci setkávám s desítkami lidí, a vím, že nejsou zvědaví na žádnou velkou politiku. Chtějí pro své rodiny a děti zajistit dobrý život, a k tomu nepotřebují politická gesta, ale slušné lidi a odborníky, kteří zajistí kvalitní chod úřadu i celého kraje a nebudou se jim plést do života,“ řekl Košta, jehož prioritou je moderní a dobře fungující zdravotnictví v celém kraji, včetně horských oblastí a odlehlých regionů.

Hlavním tématem kandidátů ANO v krajských volbách je dnes tolik skloňovaná bezpečnost. „Všichni vidíme, že o naši bezpečnost se nepostará Evropská unie ani policejní ředitel, ale musí se o ni zasadit každý z nás. Policisté v každém kraji, hasiči v každé vesnici, samozřejmě záchranáři, zdravotníci. Na tyto oblasti má kraj vliv, ať už přímý nebo nepřímý, a musí ho prosazovat,“ dodal Oto Košta.

Občanům a novinářům, kteří i v parném sobotním odpoledni zaplnili areál předvolební akce v parku Flora, se pak představili i další kandidáti ANO se svou vizí 10x lepší kraj. Kromě bezpečnosti a zdravotnictví se chtějí věnovat hlavně zkvalitnění vzdělávání, zlepšení života seniorů, dopravě, vybudování kraje atraktivního pro mladou generaci nebo cestovnímu ruchu a lázeňství, které by se měly stát základem prosperity především na severu kraje. Všemi tématy se přitom prolínala vize zkvalitnění práce krajského úřadu, který by měl lidem sloužit, ne je obtěžovat nebo dokonce zatěžovat dalšími obřími dluhy, jako tomu bylo dosud. Jak připomněl kandidát na hejtmana Oto Košta, kvůli neprofesionalitě předchozích krajských vlád se stal Olomoucký kraj druhým nejzadluženějším v Česku.

Zábavného odpoledne Indiánské léto se v sobotu 3. září zúčastnilo kolem 4000 lidí. Pořadatelé potěšili hlavně děti, pro které připravili spoustu atrakcí, soutěží a zážitků. „Chceme naši předvolební kampaň odlišit, je to kampaň od srdce. Ostatní strany svolávají klasické mítinky, ANO se snaží udělat něco pro lidi. Nemáme najaté agentury, pořádáme akce sami s cílem udělat lidem radost,“ podotkl k mimořádně úspěšné akci předseda olomouckého ANO Mirek Žbánek.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • Martin Cigánek, Olomouc neděle 18. září 2016, 00:47

    Z křečovitého chování pana senátora Tesaříka přímo čpí přehnaná motivace před zápasem o vlastní politické přežití. V boji o senát má solidní protivníky včetně pana Brázdila a oranžovo-rudá krajské koalici se dýchá s blížícími se volbami stále hůře. Unese pan Tesařík svou stále pravděpodobnější prohru? ČSSD chybí spontánní podpora a přes akce zaplacené z rozpočtu kraje se o nerozhodnuté voliče bojovat nedá. Vidím zásadní rozdíl mezi kandidáty ČSSD a hnutí ANO. O jejich osmičce či desítce není vidu ani slechu, ale u ANO stejně vysoko postavení kandidáti řečeno sportovní terminologií „jezdí po zadku a dřou se pro výhru“. reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top