Babišovci zkoušejí na scéně Moravského divadla v Olomouci

ANO Olomouc, 31. prosince 2017

Silvestrovská tisková zpráva Hnutí ANO Olomouc :-) Po třech letech se hnutí ANO v Olomouci začalo připravovat na obnovenou premiéru adaptace volební komedie „Olomoucká koalice“. Její uvedení je v dramaturgickém plánu prezidenta zařazeno na začátek října příštího roku.

Režie se tentokrát ujme zkušený scénárista a dramaturg Mirek Žbánek, který je známý svým důrazem na diváckou otevřenost, vykreslení charakteru jednotlivých postav, vzájemnou provázanost děje i skrytou poetiku příběhu. Na rozdíl od původního ztvárnění pod režijní taktovkou Milana Ferance tak můžeme očekávat méně dramatických scén a dějových zvratů.

Žbánek také sází, jak sám uvádí, na hereckou vyzrálost současné babišovské činohry a diváckou přízeň, kterou si se svým souborem získával na opoziční scéně. Hra vychází z předlohy československé zastupitelské demokracie, od jejíhož uvedení v příštím roce uplyne sto let. „Po negativních zkušenostech s minulým ztvárněním, chceme tentokrát daleko více pozornosti věnovat hereckému obsazení. Pravděpodobně se nám nepodaří hrát pouze s vlastními herci a tak musíme daleko zodpovědněji přistoupit k hostujícím účinkujícím,“ dodává Žbánek s odkazem na situaci před třemi lety, kdy odřekl dohodnutou spolupráci principál dnes skomírajícího sociálně-demokratického divadla Staněk. Na první zkoušce se tak setkali s přední herečkou Moravského divadla v Olomouci, Ivanou Plíhalovou, která zároveň zastupuje soubor občanských demokratů na radniční scéně.

Jak shodně k předsilvestrovskému setkání uvedli Žbánek i Feranec: „Bylo skvělé nasát atmosféru divadla, které za dva roky oslaví sto let od zahájení hraní v češtině a paní Plíhalová je dnešním zosobněním této scény.“

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top