ČSSD obsazuje olomoucký magistrát. Pro své členy a blízké vytváří místa, na vedoucí pozice plánuje dosadit své lidi

Miroslav Žbánek, 16. června 2015

Už několik měsíců dostávám znepokojivé informace o připravovaných personálních čistkách na olomouckém magistrátu. Jakmile se však předseda nejsilnějšího zastupitelského a zároveň opozičního klubu začne zajímat o podrobnosti, narazí na hradbu mlčenlivosti a strachu. Článek na iDnes.cz, který poodhaluje pozadí mocenských her ČSSD na radnici, jen potvrzuje to, o čem se v „rodinném kruhu“ olomouckých úředníků šušká.

Článek iDnes.cz, na který reaguji: Výměny vysokých úředníků, nová místa. ČSSD začíná zaopatřovat své lidi

Na úvod se sluší ujistit pány radní, že redaktor zmíněného článku opravdu nepíše na ničí objednávku a spíše mě mrzí, že jsme jako opozice nedostali prostor vyjádřit se k této situaci. Jenže pak by to chudák schytal pro svou neobjektivnost, když má „tu smůlu“, že je z Mafry. Tentokrát však nemusím vynakládat žádné velké politické úsilí a skoro mám pocit, že se milovníci oranžových růží rozhodli, alespoň v Olomouci, pro totální diskreditaci svých volebních slibů.

Slova čerstvého premiéra Slávka (jak ho spolustraníci od jeho dětských krůčků v politice nazývají) Sobotky z prosince loňského roku v kontextu probíhajících harakiri vyznívají jako politický sarkasmus: „Chceme lidem vrátit rovněž důvěru ve fungující stát a také politiku, která přece nemusí být jen přehlídkou afér a politických krizí, ale může řešit věci, které lidem vadí a posouvat naši zemi k prosperitě a stabilitě.“

Zřejmě pro větší prosperitu až po uši zadlužené Olomouce potřebuje primátor Staněk druhého řidiče s oranžovou stranickou knížkou. Navíc ve věku, který u řidičů i pojišťovny označují za vysoce rizikový. Snad ten hoch nebude jezdit s černou limuzínou po rozpadající se Třídě 1. máje příliš Rychle a zběsile.

Zřejmě pro rychlejší návrat důvěry narůstá počet zaměstnanců, kteří se z daní občanů starají o mediální obraz politiků a ubývají úředníci, kteří občanům mají poskytovat veřejné služby.

Zřejmě proto, abychom jako veřejnost byli ušetřeni přehlídky afér, mají mít vedoucí úředníci oranžové stranické knížky nebo alespoň srdce. Nikdo přece není zvědavý na svědecké výpovědi bývalých úředníků, kteří popisují protizákonné jednání politických špiček. Hejtman kraje Rozbořil (ČSSD) takové lidi automaticky řadí mezi nebezpečné psychopaty. Zřejmě oni jsou těmi, kteří nás vzdalují premiérem zmíněné stabilitě.

Zřejmě jako prevence politických krizí vznikají nové odbory s lépe placenými vedoucími pozicemi. Zřejmě proto vzniká druhá odborná komise Rady města, která má téměř stejnou náplň i složení jako ta první nebo se vytváří oddělení, jehož hlavním úkolem bude zkoumat hospodaření divadla.

ČSSD učebnicově naplňuje jeden z Murphyho zákonů, který říká, že kdo chce mít úspěch v politice, musí se dokázat povznést nad své zásady.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • Milan Feranec středa 1. července 2015, 08:41

    Já myslím, že pan primátor se na posledním jednání zastupitelstva vyjádřil jasně. Na můj přímý dotaz, jestli se funkce na radnici obsazují podle politické příslušnosti odpověděl , že ne! Nemám důvod mu nevěřit, svá slova pronesl jasně a dal tím v podstatě veřejný slib. reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top