Dvoudenní návštěvu Olomoucka zahájil ministr financí debatou s občany

ANO Olomouc, 30. dubna 2016

Vytunelované doly na ostravsku, nezdravé řízení zdravotnictví nebo příklady škod napáchaných v minulosti na Českých drahách. Nejen o tom diskutoval s občany ministr financí a předseda hnutí Andrej Babiš ve čtvrtek ve Vlastivědném muzeu.

Ve zcela zaplněném Radeckého sále Andrej Babiš, kterého doprovázeli lékaři Milan Brázdil a Oto Košta, na úvod krátce shrnul některé významné ekonomické ukazatele, dokazující, že státní finance se pod jeho vedením výrazně zlepšují. O to většímu tlaku na utrácení je však vystaven ze strany koaličních partnerů, zejména ČSSD. Sám ministr se zvýšení výdajů nebrání, za důležité však považuje peníze investovat, nikoliv "rozhazovat".

Následovala celá řada dotazů, z nichž mnohé se nevyhýbaly ani mediálním kauzám rozpoutaným proti jeho osobě. Ministr otevřeně hovořil o Čapím hnízdě, které i podle řady odborníků představuje příklad úspěšného projektu podpořeného z evropských dotací, kdy vlastní podíl peněz investora mnohonásobně přesáhl objem dotace a projekt po dlouhá léta bude plnit svůj účel. Na otázku, jak vnímá svůj střet zájmů, odpověděl, že žádný podnikatel a jeho firmy v této zemi nebyly nikdy pod takovou kontrolou veřejnosti a médií jako skupina Agrofert. Politici, kteří ve svém profesním životě kromě vysedávání na schůzích nic nedokázali, hledají způsob, jak mu zabránit v dalším politickém angažmá. Tím ho ale neodradí od prosazování principů a zásad, se kterými do politiky vstupoval. V tomto směru jej doplnil i Milan Brázdil, který jako lékař záchranář v roli poslance usiluje o zlepšení celého systému zdravotnické záchranné služby. Rozhodně v tom nelze spatřovat střet zájmu. Podporou v jejich názorech jim byl potlesk účastníků.

Oto Košta, kandidát na hejtmana, odpovídal na dotaz, jak svůj profesní přístup coby praktický lékař chce přenést do fungování kraje. Téma "zdravý kraj", se kterým hnutí ANO přichází, se podle doktora Košty bude prolínat všemi oblastmi fungování krajské samosprávy od financí, přes dopravu, školství, životní prostředí až po samotné zdravotnictví a jeho dostupnost. Za nesmírně důležité pak považuje investovat do prevence, která stejně jako u člověka zamezí velkým ztrátám v budoucnosti.

V diskusi se řešila i dopravní dostupnost kraje, otázky zaměstnanosti a další. Andrej Babiš, ze kterého byla cítit únava z předchozího náročného programu i zdravotní indispozice, přesto ochotně odpovídal a i po samotné diskusi pózoval pro pamětní fotografie s účastníky.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top