Jaké priority v příštím roce má náš zastupitelský klub?

Miloslav Tichý, 10. prosince 2020

Naši prioritou bude samozřejmě splnit co nejvíce bodů programového prohlášení rady města, resp. programu, se kterým jsme do voleb šli. Situaci bohužel komplikuje ekonomická situace, kdy na nepříliš dobrý stav městské pokladny, jak jsme ji v roce 2018 převzali, nyní ještě negativně dopadají důsledky boje s epidemií covid-19.

V příštím roce tedy bude prvořadým cílem stabilizovat fungování města i v současné ekonomické situaci, kdy příjmy se reálně snižují a zátěž z minulosti je veliká. Přitom však musí být naši prioritou zajistit fungující služby, které má město svým občanům poskytovat. S tím vším souvisí úsporná opatření, která je již nyní nutné realizovat...

Řešením jednoznačně není omezovat investice a zastavit rozvoj města. Náš klub podporuje plánované investice, a to jak ty velké (tramvajová trať na Nové Sady, odpadové centrum, rekonstrukce zimního stadionu), tak i menší (např. nové přechody pro chodce, úpravy křižovatek), a samozřejmě také nezbytné opravy, včetně projektů estetizace veřejných prostranství. Abychom ale tyto plány mohli realizovat, musíme nejprve hledat úspory na magistrátu. Ano, zatím se nám daří snižovat provozní náklady, ceny za objednávky veřejných služeb, rezervy však stále vidím v mzdových nákladech úřadu. Opravdu se už vážně musíme zabývat otázkou velkého množství úředníků v porovnání s městy obdobné velikosti. (Mimochodem, za ty dva roky jsem na magistrátu poznal spoustu pracovitých srdcařů, jejichž práce si vážím. Vedle toho ale bohužel i opačné případy.) Stejně tak nás čeká diskuze nad velkými náklady města na chod kulturních příspěvkových organizací Moravské divadlo a Moravská filharmonie a jejich nízkou soběstačností. Ano, bude toho v příštím roce opravdu hodně, co si zaslouží naši pozornost.

Miloš Tichý
předseda klubu zastupitelů ANO Olomouc

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top