Jaroslav Spáčil: ANO je pozitivní alternativou aneb o správné logistice a politice

Vojtěch Sláma, 14. března 2014

V odborném slovníku se praví, že logistika je souborem činností, jejichž úkolem je zajistit, aby bylo správné zboží ve správném čase, ve správném množství, ve správné kvalitě na správném místě a se správnými náklady. Když si navíc povídáte o logistice s tím správným člověkem, zjistíte, že se jedná o velmi zajímavý obor. Zveme vás proto na kus řeči s ředitelem logistické společnosti EGT a členem hnutí ANO panem Jaroslavem Spáčilem.

Mohl byste nám krátce představit vaši firmu?

EGT Express CZ je logisticko-dopravní firmou se zaměřením na dopravu zboží po zemích Evropské unie, bývalého Sovětského svazu a Blízkého východu. Byla založena v roce 1995, přičemž k dnešnímu dni zaměstnáváme více než 120 lidí jenom v České republice. Dalších 40 zaměstnanců pracuje v pobočkách naší společnosti v Ázerbájdžánu, Bulharsku, Iráku, Kazachstánu, Tádžikistánu, Turkmenistánu, Gruzii, Ukrajině a Uzbekistánu, ​ale zboží dopravujeme i do zemí jako Mongolsko. Hlavní snahou naší společnosti je logistické propojení všech těchto destinací. Přispíváme tak k lepšímu vzájemnému porozumění a provázání různorodých kultur, mentalit a národností. Logistické zakázky řešíme s maximálním profesionálním nasazením a dbáme i na dobré osobní a lidské vazby, jako důkaz, že i náročný logistický proces může mít přívětivou tvář.

Proč jste se rozhodl ke vstupu do hnutí ANO?

Hlavním důvodem je aktuální situace v České republice. Především jde o vysokou míru korupce, a dále zanedbání základních investic do školství, vědy a výzkumu. Věřím, že hnutí ANO nabízí možnosti a alternativy, jak tuto situaci řešit.

Přál bych si, aby nastupující generace měly úctu k naší zemi a mohly se hrdě hlásit k tradicím naší země a odkazu našich předků. Lidé musí pochopit, že zodpovědnost za jejich budoucnost nenese stát, ale jen oni sami. Volební právo musí být účinným nástrojem k tomu, jak dát najevo svou nespokojenost a vyjádřit své vlastní postoje a občané si této skutečnosti musí být vědomi. Politici mají povinnost nabídnout občanům skrze tuto možnost uspokojivé alternativy.

Co si slibujete od angažmá hnutí ANO ve vládě?

Andreje Babiše považuji za kompetentního ministra financí a člověka, který používá zdravý rozum a úsudek. Osobně nejsem příznivcem slibů a populismu. Společnosti, které pan Babiš dosud převzal či spravuje, jsou úspěšné a mají zdravý základ. To je přínosem pro všechny občany i Českou republiku. Věřím, že své schopnosti využije stejným způsobem i při správě státních financí.

Po zkušenostech z předešlých let považuji za velmi důležité, abychom směrem k občanům ČR i Evropské unie vyslali jasný signál, že jsme zemí, která ví, jak nakládat se svěřenými prostředky.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top