Komise městských částí a Estetizace veřejných prostranství

Eva Kolářová, 14. března 2022

Již jsou to tři roky, kdy jsem se stala náměstkyní, do jejíž kompetence spadají komise místních částí. Komise jsou poradním orgánem Rady města Olomouce a jsou v každé městské části. Celkem je jich 27 a každá komise se schází jedenkrát za měsíc.

Největším projektem, který zaznamenal velký úspěch a podporu a který navrhlo hnutí ANO v Olomouci, je projekt Estetizace veřejných prostranství. V rámci něj si každá komise může určit, co se za  prostředky z „estetizace“ pořídí. Za tři roky bylo na tento projekt vyčleněno z rozpočtu města celkem 20.418.982 Kč. Nejvíce byly tyto peníze použity na úpravy a vybavení hřišť, opravy chodníků a komunikací, výsadbu zeleně a úpravu veřejných prostranství.

Kromě toho každá komise má k dispozici z rozpočtu dalších 300 tisíc Kč navíc na opravy chodníků dle vlastního uvážení.

Díky iniciativě našich členů byl spuštěn nový komunikační nástroj mezi jednotlivými komisemi a odbory magistrátu. Jeho hlavním přínosem je jednotnost komunikace, její zrychlení a přehled, jak se jejich jednotlivé požadavky vyřizují. Moc děkuji kolegům radnímu Miloši Tichému, zastupiteli Václavu Krylovi a dalším za jejich práci.

Poděkování patří také všem členům komisí za jejich přístup, odpovědnost a iniciativu, kterou odvedli v komisích za toto volební období.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top