Milan Feranec: Proč kandiduji v letošních volbách do Poslanecké sněmovny za hnutí ANO?

Milan Feranec, 9. října 2017

Proč kandiduji v letošních volbách do Poslanecké sněmovny za hnutí ANO? Protože to má smysl! Jsem přesvědčený, že díky působení hnutí ANO ve vládě a Parlamentu se život občanů v naší zemi mění k lepšímu. Tato vláda patří k těm nejúspěšnějším. Kdo nechce vidět, nevidí, fakta jsou ale jasná:

  • Daně se nezvýšily, zlepšil se jejich výběr.
  • Poprvé od roku 1995 jsme měli přebytkový rozpočet (+62 miliard).
  • Reálně rostou mzdy, důchody, platy těch, kteří pomáhají ostatním.
  • Je téměř nulová nezaměstnanost, hospodářství je na vzestupu.
  • Stát významně investuje, budujeme dopravní infrastrukturu.
  • Snížili jsme státní dluh o 70 miliard.

Ano, určitě jsme udělali i nějaké chyby nebo všechno nedotáhli do konce. V politice to jde prostě pomaleji a za jedno volební období se bohužel nedají napravit všechny nešvary a resty z minulosti. Je před námi ještě hodně práce. A chceme, aby se naše země a občané měli dobře, aby se neopakovaly korupční skandály a aby naši zemi neřídili milenky nebo kmotři premiérů, ale lidé čestní, schopní a pracovití – a to ve prospěch všech občanů! Co pro to chci udělat?

1. ŘÍDIT STÁT CO NEJLÉPE A INVESTOVAT DO VEŘEJNÉ INFRASTRUKTURY
Už jsme dokázali, že hospodaření státu dobře řídit umíme. Proč by stát nešlo řídit jako rodinnou firmu? A to tak, že ve prospěch všech akcionářů = občanů! Stát a celá veřejná správa musí fungovat efektivně. A díky lepšímu výběru daní pak nejen stát, ale i města, obce a kraje mohou více investovat do svého rozvoje a kvalitnějšího života obyvatel. Nezapomínejme, že bohatství národa je bohatstvím občanů. A lidé musí věřit, že jejich daně vláda umí využít a ne prošustrovat.

2. SNIŽOVAT DANĚ, ZVYŠOVAT MZDY A DŮCHODY
Nechci, aby stát zvyšoval daně, ale některé naopak snížil – například DPH u základních potravin (maso, mléko, máslo, chléb, zelenina a ovoce) a převedl některé služby do nižší sazby DPH (řemeslné práce, drobné služby, péče o děti a seniory). Zrušíme superhrubou mzdu a snížíme daň z příjmu. Pro zaměstnance zavedeme výdajový paušál na sociální pojištění ve výši 6.000 Kč ročně.

3. CHRÁNIT NAŠI ZEMI
Migrační krize nekončí a teroristické útoky se neustále opakují. Chceme navýšit rozpočet zpravodajské službě a armádě. Cílem je mít až 35 tisíc profesionálů. Nelegální migraci se musíme důsledně bránit, ale tento problém je nutné řešit mimo evropský kontinent! Vnější evropskou hranici bychom měli uzavřít.

4. PODPOROVAT VZDĚLANOST
Investice do našich lidí je tou nejlepší investicí, co můžeme udělat. Jsou to učitelé, kteří vychovávají naše budoucí lékaře, živnostníky, řemeslníky, vědce, umělce, pedagogy atd. Vraťme učitelům prestiž a úctu, jakou si zaslouží. Během čtyř let zvýšíme mzdy dlouhodobě opomíjených učitelů o 50 %.

5. ZACHOVAT KVALITNÍ VEŘEJNÉ ZDRAVOTNICTVÍ
Veřejné zdravotnictví patří k tomu nejlepšímu, co stát lidem nabízí. Nedovolíme jeho privatizaci ani tunelování, jako se tomu dělo v minulosti.

6. BOJOVAT S KORUPCÍ A KLIENTELISMEM
Budeme dál bojovat proti korupci, klientelismu, nehospodárnosti a předraženým zakázkám – v tomhle nás tradiční politici nezastaví... i když se hodně snaží.

Nesuďme, prosím, politiky a strany/hnutí na základě mediálních kampaní, ale podle reálných výsledků práce. Jestli to cítíte stejně, jestli je vám náš program blízký, jestli se vám naše výsledky za čtyři roky líbí, přijďte prosím 20.–21. října k volbám a volte hnutí ANO. Dokázali jsme sliby proměnit ve skutečnost a dokážeme to znovu.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top