Občané doplatí na špatné hospodaření města. Vedení radnice chce v Olomouci zvýšit daň z nemovitosti o 100%

Milan Feranec, 3. června 2015

Hnutí ANO Olomouc nebude hlasovat pro šílené zvýšení daní, které postihne občany města především z těchto důvodů:

1) Koalice nás nepřesvědčuje, že dělá vše, aby šetřila na provozních výdajích města a jeho organizací (v zásadě nedělá nic).

2) V Programovém prohlášení Rady města z března 2015 není ani zmínka o zvýšení daně z nemovitostí, jenom o zodpovědném hospodaření. Skutečně je Programové prohlášení jenom cár papíru?

3) Že ČSSD chce zvyšovat daně, aby mohla rozdávat, je bohužel standardní. Proč to ale podporují tzv. klasické pravicové strany, to netuším...

Argumenty koalice k důvodům zvýšení daní nejsou pravdivé:

1) Je sice pravda, že změnou zákona o rozpočtovém určení daní přišlo město Olomouc o část daňových příjmů, nicméně tento výpadek se dohnal zvýšeným výběrem daní. Jinak řečeno, nominální příjmy města budou v roce 2015 vyšší než v roce 2008 (před změnou zákona). Mimochodem pro tento zákon hlasovaly všechny strany, které jsou dnes zastoupené v Radě města.

2) Argument o nedostatečném výběru DPH je lichý. Výběr DPH podléhá sezonním vlivům a do konce roku se výběr dožene, patrně bude i vyšší než předpokládá rozpočet, a to vlivem vyššího růstu HDP. Navýšení daní z nemovitosti má být účinné až od roku 2016, takže nemůže mít žádný vliv na příjmy města v roce 2015.

3) Minulý víkend si ODS na kongresu vytyčila záměr zrušit mimo jiné i daň z nemovitosti. Možná to ještě pan Novotný (místopředseda ODS z Olomouce) nestihl panu Majorovi říct…

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top