Oblastní sněm v Olomouci nominoval kandidáta na hejtmana Olomouckého kraje a kandidáta do Senátu za obvod č. 61 - Olomouc

ANO Olomouc, 24. ledna 2016

Členové oblastní organizace hnutí ANO Olomouc na svém pátečním sněmu nominovali kandidáty pro volby do zastupitelstva Olomouckého kraje v roce 2016 a kandidáta pro volby do Senátu PČR za volební obvod č. 61 - Olomouc a okolí. Svou důvěru zástupci sněmu dali dvěma olomouckým lékařům. Kandidátem na hejtmana se stal MUDr. Oto Košta, Ph.D., o post senátora se bude ucházet MUDr. Milan Brázdil.

"Výběru vhodných kandidátů jsme věnovali velkou pozornost. Chceme voličům nabídnout osobnosti s výrazným odborným i morálním kreditem, kteří dokážou vnímat potřeby regionu a zejména jeho občanů," říká k volbě obou kandidátů oblastní předseda Milan Feranec a dodává, že výběr vhodných osobností často naráží na jejich úspěšnou profesní kariéru. Té se zejména v případě uvolněných funkcí v zastupitelstvu musejí vzdát.

"Mou nominaci jsme s kolegy z hnutí projednávali řadu měsíců. Podpora, kterou mi vyjádřili na oblastním sněmu, je pro mě zavazující. Jakmile bude dokončen celý nominační proces, jsem připraven se naplno zapojit do předvolební kampaně. Expertní týmy hnutí už dnes intenzivně pracují na volebním programu, který bude představovat rozvojovou příležitost pro kraj i obce. Chci, aby občané našemu programu rozuměli a vnímali, že i my rozumíme jejich potřebám," říká ke své nominaci kandidát na hejtmana Oto Košta.

Jednoznačnou podporu sněmu obdržel i současný poslanec za Olomoucký kraj a lékař letecké záchranné služby Milan Brázdil. "Po volebním úspěchu našeho hnutí v minulých letech bude důležité získat odpovídající zastoupení i v horní komoře Parlamentu. Jakkoliv se dnes může zdát existence Senátu někomu zbytečná, jinému důležitá, je Senát nedílnou součástí naší státnosti. Chci využít kombinace svých znalostí a zkušeností z prostředí zdravotnictví a bezpečnosti s prací v Poslanecké sněmovně. Témat, kterým se chci a mohu v Senátu věnovat, je celá řada. Mezi ty klíčové samozřejmě patří podpora olomouckému regionu, kde jako lékař působím od svých studentských let," dodává ke své nominaci Milan Brázdil. V případě jeho zvolení senátorem by mu automaticky zanikl mandát poslance.

Jako druhým v pořadí na kandidátce za oblastní organizaci Olomouc byl nominován současný předseda klubu zastupitelů hnutí ANO v Olomouci Mgr. Miroslav Žbánek, MPA.

Profily kandidátů:
MUDr. Oto Košta, Ph.D. - kandidáta na hejtmana Olomouckého kraje nominovaný Oblastní organizací Olomouc
MUDr. Milan Brázdil - kandidát na senátora za senátní obvod č. 61 (Olomouc a okolí)

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top