Odmítáme snahu opozičního klubu ProOlomouc zásadně zdražit lidem vodu v Olomouci

ANO Olomouc, 13. prosince 2018

Naši zástupci v Radě města, stejně jako ostatní radní, se postavili proti zvýšení ročního nájemného za vodohospodářskou infrastrukturu o 40 milionů korun, jak opoziční hnutí ProOlomouc vyzvalo primátora. Tato snaha získat na nájemném více by ve výsledku znamenala zvýšení ceny vodného a stočného o 5,56 korun za krychlový metr. Nájemné je totiž součástí složitého vzorce, který cenu na každý rok stanovuje.

Mírné navýšení ceny vodného a stočného pro příští rok o 2,1 procenta nyní činí 1,51 koruny bez DPH a vychází ze smlouvy uzavřené v roce 2015. Ta stanovuje takzvané minimální nájemné až do roku 2020. Pro příští rok ve výši 135,4 milionu korun. Rada města může svým rozhodnutím ovlivnit jen cenu nájemného, nikoliv přímo cenu vodného a stočného. Rozhodli jsme se respektovat smluvně ujednanou NEJNIŽŠÍ možnou cenu nájemného, díky tomu se cena vody nijak dramaticky nezvýší. Snaha opozice získat více peněz z pronájmu vodohospodářské infrastruktury by se ale zásadně promítla do celkové ceny vody. Ve výsledku by zvýšení nájmu vodohospodářské infrastruktury o 40 milionů zaplatili především všichni občané města.

Chceme převzít vodohospodářskou infrastrukturu zpět do svých rukou. Podle smluv uzavřených v minulosti je to možné nejdříve v roce 2030. Abychom na to byli včas připraveni, ustanovíme v městském zastupitelstvu pracovní skupinu, která se bude tímto problémem detailně zabývat. Budeme se snažit celý proces urychlit, avšak musíme zároveň respektovat smlouvy uzavřené minulými vedeními radnice, přestože je hnutí ANO v Olomouci považuje za pro město nevýhodné.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top