Pohádková říše v Olomouci přílákala tisíce navštěvníků. ANO, začala kampaň

ANO Olomouc, 10. září 2017

Za devatero horami, za devatero řekami, v malebném olomouckém královstvíčku, se v sobotu 9. září dětem podařilo veliké kouzlo... I takto netradičně by mohla začít tisková zpráva o zahájení volební kampaně hnutí ANO v Olomouckém kraji. Stejně jako před loňskými krajskými volbami, kdy park ve Smetanových sadech ožil pokřikem tisíců malých indiánů a kovbojů, dokázali členové místní organizace hnutí ANO v Olomouci za pomoci svých kolegů z celého kraje připravit atraktivní program pro více jak tři tisícovky návštěvníků.

„Slunečné odpoledne a kouzlo tradičních českých pohádek, kde nakonec dobro zvítězí nad zlem a vládne zdravý selský rozum, jsou zaručeným receptem, jak oslovit děti, rodiče i prarodiče. Stačí k tomu přimíchat trochu fantazie, spoustu legrace a dělat vše poctivě a s láskou,“ prozradil zdánlivě jednoduchý recept na úspěch Milan Feranec, jeden z olomouckých kandidátů do Poslanecké sněmovny. Spolu se svým kolegou Petrem Vránou z Přerova se celý den v kostýmu rádce pana krále věnoval dětem a zhostil se důležité, leč v mnohém nevděčné, role porotce při výběru nejkrásnějšího dětského kostýmu. Vyhrát mohli jen někteří, ale uznání si zaslouží všechny děti i rodiče, kteří jim s krásnými kostýmy pomáhali.

Stejně jako každá pohádka měla i tato akce svůj příběh. Děti z Olomouce a širokého okolí přijely svými radami a šikovností pomoci panu králi rozveselit jeho smutnou princeznu Kačenku. Zvládnout soutěžní úkoly jim pomáhala řada známých pohádkových bytostí. Na jednom místě se tak potkaly třeba s vodníkem, čertem, Rumcajsem nebo hned několika princeznami. Svůj klobouk jim nabídli Bob a Bobek, zacházet s mečem se učily u prince Bajaji a milé úsměny jim věnovaly Popelka se Sněhurkou. V roli bodrého pana krále ti pozornější navštěvníci poznali hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka, který neskrýval radost nad velkou účastí. „Náš program hovoří v jedné ze svých částí o budoucnosti našich dětí. Ta nespočívá jen v rozhodnutích politiků, ale hlavně v tom, že máma s tátou tráví svůj volný čas s dětmi třeba na akci, jako je tato. Se spoustou zábavy a šťastných úsměvů,“ dodává lídr kandidátky, kterému děti přinesly lístky s desítkami rad, jak pomoci smutné Kačence. S rodiči pak diskutoval o správném fungování kraje i politice, která dává lidem smysl a dětem budoucnost.

„Velké poděkování si zaslouží všichni moji kolegové, kteří se zapojili do této již tradiční akce, rodiče s dětmi, kteří se přišli pobavit a zejména loutkoherci z havlíčkobrodského Divadýlka Mrak a ostravského Loukového světa, kteří přispěli ke skvělé atmosféře celého pohádkového odpoledne,“ dodává na závěr Mirek Žbánek, předseda hnutí ANO v Olomouci, tentokrát v roli moderátora a velitele královské gardy.

...zazvonil zvonec, ale pohádka, milé děti, ta bude pokračovat dál :)

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top