Politici musí najít odvahu zakročit proti nezaměstnanosti mladých

Miroslav Žbánek, 26. června 2015

Na svém druhém jednání 25. června komise hospodářského rozvoje města projednávala otázku nezaměstnanosti v Olomouci. Mimo zástupce Úřadu práce vystoupili zástupci olomouckých vysokých škol a Vědeckotechnického parku UP. Zatímco současné vedení města silně zastoupené akademickými pracovníky UP klade velký důraz na podporu rozvoje aktivit vysokoškolského sektoru, kam v minulých letech proudily miliardy z evropských dotací, zástupce Úřadu práce poukazoval na skutečnost, že přes 60% nezaměstnaných v Olomouci tvoří lidé se základním vzdělaním nebo vyučením a tato skupina dominuje i mezi dlouhodobě nezaměstnanými.

Zaměstnavatele, stejně jako v jiných městech, i přes vysoký podíl nezaměstnanosti trápí zejména ve strojírenství nedostatek kvalifikovaných dělníků. Ve srovnání s jinými městy je ale mizivá podpora zaměstnanosti například prostřednictvím veřejně prospěšných prací. 30x menší Hlubočky zaměstnávají touto formou téměř tolik lidí jako Olomouc. Naše hnutí ve svém programu aktivní politiku veřejného zaměstnávání navrhovalo. Zejména při údržbě veřejné zeleně, rozvoje květinové výsadby či úklidu černých skládek a kontejnerových stanovišť. Prostřednictvím zástupců v orgánech Technických služeb a Výstaviště Flora Olomouc budeme usilovat o zlepšení tohoto stavu.

Otázce zaměstnanosti zejména mladých lidí se aktivně věnuje naše europoslankyně Martina Dlabajová. Ta patří k nejaktivnějím europoslancům a je škoda, že ji daleko častěji vidí diváci např. italské či dánské televize, než český divák. Nabízíme vám tak alespoň rozhovor z květnového vydání Euractivu.

Celý rozhovor naleznete zde: Martina Dlabajová: Politici musí najít odvahu zakročit proti nezaměstnanosti mladých

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top