Pomáhejte olomouckým živnostníkům a organizacím, vzkazuje město a hospodářská komora

ANO Olomouc, 27. dubna 2020

Pomoct živnostníkům, obchodníkům i malým firmám v kritické situaci chce město Olomouc spolu s Okresní hospodářskou komorou Olomouc.

„Stav nouze, který se nějakým způsobem dotýká každého z nás, obzvláště těžce doléhá na malé firmy, živnostníky, obchodníky či pořadatele různých akcí,“ říká primátor Olomouce Mirek Žbánek a vysvětluje princip nového projektu: „Spolu s Okresní hospodářskou komorou proto chceme poskytnout prostor pro prezentaci jejich nabídky v době, kdy musejí mít uzavřený nebo omezený provoz. Olomoučané mohou těchto služeb využívat a ukázat, že jim záleží na jejich oblíbených obchůdcích, kavárnách či třeba divadle.“

Základní platformou projektu je nový přehledný a jednoduchý webový portál s výmluvným názvem Olomouc si pomáhá. Na této stránce dostanou bezplatně prostor olomoucké firmy, živnostníci nebo třeba provozovatelé různých kulturních a sportovních aktivit. Zákazníkům zde nabídnou služby, přizpůsobené aktuální situaci, jako je například prodej voucherů, nabídka s rozvozem domů, různé online služby a další.

Autoři projektu počítají s tím, že portál bude přehledně a na jednom místě sdružovat nabídku zejména v následujících oblastech: restaurace a kavárny, obchod a služby, sport, kultura a zábava. Prostor zde ale bude i pro ostatní podnikatelské aktivity. Město bude spolu s Okresní hospodářskou komorou projekt propagovat a zajišťovat mu co nejširší publicitu. Na podporu kampaně poskytují město a Dopravní podnik svůj volný reklamní prostor zdarma.

„Všichni se nyní snaží nějakým způsobem pomáhat. Vláda například kompenzačními příspěvky živnostníkům, město odpuštěním nájemného podnikatelům, hlavně ale samotní lidé svým neskutečně odpovědným přístupem, díky kterému určitě překonáme i ekonomické problémy, které pandemie způsobuje,“ vysvětluje radní Miloš Tichý, autor a koordinátor celého projektu. „Kampaň stojí na tom, že i my všichni Olomoučané se můžeme spolupodílet na záchraně živností a provozoven, které rádi navštěvujeme a které jsou nynějšími opatřeními paralyzovány a přicházejí o většinu nebo veškeré příjmy. Pomůžeme hlavně tím, že u nich budeme nadále nakupovat.“

Webový portál a kreativní koncept projektu si vzala bezplatně na starost ESMEDIA Interactive jako pomoc městu.

Komunikaci s živnostníky, podnikateli a dalšími organizacemi zajišťuje Okresní hospodářská komora. „Hospodářská komora je zde od toho, aby pomáhala podnikatelům, a to jak velkým firmám, tak i těm nejmenším živnostníkům. Aktuálně čelíme situaci, kdy se mnohá odvětví ocitla bez příjmů a toto musí zvládat od půlky března, mnozí až zřejmě do června. Mám radost, že někteří se snaží být kreativní, a i v nelehké době a navzdory omezením se o sebe a své zaměstnance postarají. Projekt Olomouc si pomáhá je zde právě pro ně. A nyní je to i na nás, pojďme také pomáhat. To jediné a zásadní, jak můžeme celé ekonomice, ale i konkrétnímu živnostníkovi, své kadeřnici, oblíbené kavárně pomoci, je utrácet, nakupovat,“ dodává ředitel Okresní hospodářské komory Olomouc Radim Kašpar.

Portál Olomouc si pomáhá, najdete na www.olomoucsipomaha.cz. Živnostníci, podniky a organizace, které ve stavu nouze museli uzavřít nebo omezit svůj provoz, se na těchto stránkách mohou zdarma registrovat.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top