První cyklovyjížďka s ANO se opravdu vydařila!

ANO Olomouc, 20. září 2015

Téměř knižní babí léto přivítalo tuto neděli na 50 účastníků prvního ročníku cyklovyjížďky a setkání občanů trojměstí Olomouce, Přerova a Prostějova. Akce, která se konala v rámci Evropského týdne mobility, odstartovala v 10 hodin společně ve všech třech městech.

Cíl vyjížďky byl na myslivecké chatě v Tovačově, kde na účastníky čekal skvělý dančí guláš šéfkuchařky paní Evy. Záštitu nad akcí převzal náměstek ministra dopravy Milan Feranec, který účastníkům předal mimo pamětních listů upomínkové předměty od Besipu. Organizátor akce a olomoucký zastupitel Miroslav Žbánek k nápadu společné cyklovyjíždky řekl: „podpora cyklodopravy v našem kraji je na vysoké úrovni. Přesto se žádné z našich tří měst oficiálně nepřipojilo ke společnému evropskému projektu, který má za cíl poukázat na význam rozvoje udržitelných forem dopravy. Příští rok to snad bude jinak,“ věří Žbánek.

Letošní ročník evropského týdne mobility se nese v duchu hesla Vyber. Změň. Zkombinuj. a zapojilo se do něj téměř 1700 evropských měst. Lídrem je pak jednoznačně Rakousko, kde se ve více jak 450 městech pořádají akce na podporu nízkouhlíkové přepravy, MHD, cyklodopravy i chodců. Řada českých a moravských měst pak pořádá v tomto týdnu osvětové akce pro všechny generace občanů a připojuje se k evropskému dni bez aut, který proběhne 22. září.

Bezpečné cyklospojení všech tří měst tzv. olomoucké aglomerace považuje za důležité i náměstek Feranec. „Resorty  dopravy a místního rozvoje jsou nejvýznamnějšími investory v oblasti cyklotras a já jsem měl dnes možnost si na vlastní zadek vyzkoušet, že bezpečná a komfortní spojnice, která by umožnila lidem např. dojíždět na kole za prací, zdaleka není dokončena. V tomto směru budu určitě v rámci svých kompetencí projekty místních cyklotras podporovat,“ slibuje s úsměvem. Tomu, že by mohlo ke zlepšení dojít, nasvědčuje mimo jiné i účast celé řady zastupitelů a hned dvou poslanců, Ladislava Oklešťka a Milana Brázdila, který je sám velkým propagátorem cyklistiky.

Tak tedy za rok na společné cyklovyjížďce na shledanou.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top