Souboj měst započal

ANO Olomouc, 8. února 2016

Historickým milníkem našeho hnutí v Olomouckém kraji se stal pátek 5. února 2016. Přesně v 19:30 totiž začala série časově neohraničených nelítostných utkání. Do souboje měst se zapojily místní organizace z Olomouce, Prostějova a Přerova. Stejně jako kdysi v peloponéských válkách rozhoduje fyzická zdatnost, zručnost, taktika, bojová morálka a oddanost svému městu. Naštěstí nejde o územní spor, dotace, nebo přetahování investorů, nýbrž o sport.

Kolbištěm prvního střetu byla bowlingová dráha v prostějovské restauraci a pivovaru Koliba U Tří králů. S nápadem uspořádat společný turnaj mezi místními organizacemi přišel předseda té olomoucké, Mirek Žbánek. "Řada kolegů si pochvala atmosféru loňského cyklovýletu našich měst a už tenkrát jsme se shodli, že podobné akce nejlépe umožňují blíže se poznat. Sdílíme celou řadu témat na úrovni zastupitelů a určitě je to skvělá příležitost budovat dobré vztahy pro naši budoucí spolupráci na úrovni krajského zastupitelstva," říká k myšlence sportovního klání její autor.

Nápadu se ujala Hanka Naiclerová, předsedkyně prostějovské místní organizace, spolu se zdravým jádrem sportovních nadšenců a během pár dnů byl na světě nejen turnaj, ale i velký zlatý pohár. S ním přišla myšlenka nezůstat jen u jedné akce, ale založit tradici sportovních klání o putovní pohár v různých disciplínách. Výběrem prostředí, bohatým občerstvením, organizací i skvělou atmosférou, kterou dokázali prostějovští vytvořit, nastavili laťku opravdu hodně vysoko. Jak sama řekla Hanka Naiclerová, "Nechtěli jsme uspořádat jen turnaj, ale i příjemnou společenskou akci. Máme-li být jako hnutí pozitivně vnímáni veřejností, měla by pozitivní atmosféra panovat i mezi námi samotnými." A to se opravdu, podle vyjádření všech co si přišli nejen zasoutěžit, podařilo. Pod přísným dohledem dočasně designovaného krajského rozhodčího, Radka Páleníka, byl prvním držitelem poháru vyhlášen bowlingovým tým z Prostějova, druzí skončili olomoučtí těsně následováni přerovskými borci. Nejlepším hráčem byl vyhlášen krajský manažer Milan Passinger z Přerova, nejlepší hráčkou Lucka Živcová z Olomouce.

Protože snaha uspět je genetickou součástí našeho hnutí, vyzvala Olomouc své rivaly k dalšímu souboji. Už dnes tak v trojměstí olomoucké aglomerace mohou začít přípravy na jarní turnaj v minigolfu. Všichni jste do této skvělé party zváni.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • Oto Košta úterý 9. února 2016, 22:44

    Když jsem zhlédl fotografie,ze kterých vyzařovala skvělá atmosféra, viděl příjemné prostředí a tolik talentovaných sportovců,tak jsem téměř tiše lkal,že jsem se o konání akce dozvěděl až těsně před jejím začátkem,kdy jsem už byl pracovně angažován jinde a jinak.Začínám přemýšlet o disciplíně,která by zlatý pohár zajistila Olomouci... . reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top