Společenský život v městské části Řepčín

Vašek Kryl, 10. ledna 2020

Začátek roku je vždy plný očekávání toho, jaké akce, vyžití pro děti, rodiče a sousedy v městské části Řepčín na celý rok připravíme.

Akce u nás začínají už v únoru Řepčínským plesáním na sále U Kapličky. Snad už celé město zná tradiční Čarodějnický karneval, Pálení čarodějnic či Kácení máje. Tyto velké akce děláme hlavně pro děti. Nejen ony, ale i dospělí si je velmi oblíbili, proto je pravidelně opakujeme každý rok, a to díky spolupráci s místním spolkem Naše Řepčínsko, ZŠ a MŠ Svatoplukova a spoustou sympatizantů a dobrovolníků z řad našich sousedů nejen z Řepčína a Hejčína. Díky finanční podpoře města můžeme na těchto akcích zajistit bohatý doprovodný program, jako například projížďky historickým kočárem, skákací hrad, nafukovací skluzavku, aquazorbing v Mlýnském potoce, jízdu na konících nebo hasičskou mýdlovou pěnu. Hudební program pak zajišťují především místní hudební kapely a školní pěvecký sbor místní školy.

Vzhledem k tomu, že v Řepčíně ani v Hejčíně nejsou žádná stálá veřejná prostranství či prostory pro pořádání kulturních a sportovních akcí, bu-dujeme a chystáme vše na „zelené louce“. A kde se tedy tyto akce konají? Najdete je na konci Břetislavovy ulice u Mlýnského potoka na parkovišti u in-line okruhu Hejčínské louky a přilehlého parčíku. Podél Mlýnského potoka také na podzim probíhá Řepčínský překážkový přespolňák se slaňováním přes vodu, který pořádá ve spolupráci s naší KMČ Vanda Lee Kalokagathia.

Kromě již zmíněných akcí probíhají v Řepčíně také veřejné brigády s názvem Sejdeme se u vody. Věnujeme se především revitalizaci parku, který je dnes hojně využíván i pro již zmiňované společenské akce. Samotní občané se rozhodli přiložit ruku k dílu a změnit zanedbané pozemky k lepšímu. Díky finančnímu přispění Nadace Via, která podporuje sousedské a komunitní projekty, tak vznikl příjemný parčík s posezením, ohništěm, vodním prvkem s funkční ruční pumpou, motýlí a květinovou loukou a spoustou nově vysazených ovocných keřů a stromů. Park budeme i nadále zkrášlovat a udržovat. Tvoří příjemné prostředí v městské části i pro pořádání společenských akcí, na kterých Vás rádi přivítáme. Mějte krásný rok 2020 a těším se, že se někdy v Řepčíně potkáme.

Vašek Kryl
zastupitel města Olomouce a předseda Komise městské části Řepčín

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top