Tisková zpráva: Politické hnutí ANO zveřejnilo svůj program pro komunální volby v Olomouci

ANO Olomouc, 10. září 2014

Na našich internetových stránkách jsme zveřejnili kompletní program, profily kandidátů a pravidla financování volební kampaně včetně seznamu dárců k 9. září 2014. Program hnutí je postaven na čtyřech pilířích, které byly prezentovány již začátkem léta. Na přípravě programu se podíleli odborníci na jednotlivá témata. Ti si kladli za cíl zejména aplikovat hospodářské principy známé z podnikání na fungování města. Důraz je kladen nejen na ekonomickou stránku, ale i na kvalitu poskytovaných služeb a života občanů.

V rámci pilíře „Město Olomouc jako dobrý hospodář“ se chce ANO zaměřit na hospodárné fungování města, efektivnější čerpání evropských dotací, dlouhodobě finančně udržitelné investice a jasnou koncepci nakládání s majetkem města. Jde o protipól dosavadního zadlužování Olomouce, které dosahuje objemu téměř 2 miliard Kč i problematického čerpání evropských dotací, kdy pokuty od poskytovatelů dotací dosahují desítek miliónů korun a  zabývala se jimi i vláda. Jde o protipól utracených miliard za projekty typu Aquapark či pronájem soukromé budovy NAMIRO pro magistrátní úředníky na desítky let. Město se zbavilo v posledních 10 letech nemovitostí za více než miliardu Kč. Mnohé transakce z pohledu účelnosti budí pochybnosti a některé provází trestní stíhání za manipulaci s posudky a nehospodárné nakládání s veřejným majetkem.

V rámci pilíře „Aktivní a zdravé město pro všechny generace“ odborníci z ANO průřezově připravili programová témata v oblasti dopravy, životního prostředí, bezpečnosti, školské a sociální péče, sportu a volnočasových aktivit, kultury a cestovního ruchu. Mimo konkrétní opatření se zaměřují zejména na zpracování jasných koncepcí v dané oblasti s průhledným a realistickým financováním, včetně zapojení občanů a zájmových skupin do jejich tvorby. Hnutí respektuje potřeby všech generačních a sociálních skupin, klade důraz na znevýhodněné občany a soustředí se na zachování hodnot města, které považuje za klíčové pro budoucí generace.

„Otevřená transparentní radnice“ je koncept založený na zveřejňování maxima informací a dat o obchodních a majetkových vztazích a ekonomice města. ANO považuje veřejnou kontrolu za nejlepší způsob pro omezení podvodu, korupce a nehospodárného nakládání s veřejnými prostředky. Zveřejněním podnětů od občanů a komisí místních částí vznikne tlak na politiky a úředníky k jejich řešení.

„Partnerství“ založené na důvěře a rovných příležitostech, vztahu města s občany, podnikateli, institucemi, městy a obcemi nejen v rámci olomoucké aglomerace jsou tématy čtvrtého volebního pilíře. ANO reaguje na dlouhodobě přehlížené požadavky celé řady zájmových skupin, aby spolupráce s městem měla jasná pravidla, která platí pro všechny.

Milan Feranec, volební lídr a kandidát na primátora: „Přípravě volebního programu jsme věnovali velkou pozornost. Nejsme členy zastupitelstva a proto jsme celou řadu podkladů museli velmi pracně získávat. Jsme však profesionálové zvyklí tvrdě jít za svým cílem. Tím naším je celková změna v přístupu magistrátu k veřejným prostředkům i kvalitě služeb poskytovaných občanům. Chceme se daleko více zaměřit na dlouho odsouvané problémy v běžném životě občanů, jako je kvalita veřejných komunikací, prostor, budov i zařízení. Budeme šetřit všude, kde to lze a investovat pouze tam, kde to má smysl. Tak, jak to dělá každý rozumný člověk.“

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top