Ukliďme svět, ukliďme Česko aneb nikdy nevíš do čeho šáhneš

ANO Olomouc, 17. dubna 2016

Dvacet dobrovolníků včetně řady zastupitelů vyslyšelo výzvu místní organizace hnutí ANO v Olomouci a vyrazilo v sobotu ráno vyzbrojeno igelitovými pytly a rukavicemi na úklid břehů Mlýnského potoka v Bezručových sadech a následně podél Moravy ke Klášterními Hradisku. Připojili se tak k dobrovolnické akci, která si dala v letošním roce za cíl zapojit do úklidu odpadků a nelegálních skládek 100 tisíc dobrovolníků.

V sestavě nechyběl poslanec a kandidát na senátora Milan Brázdil nebo Oto Košta, který se bude jako lídr hnutí ucházet na podzim o post hejtmana Olomouckého kraje. Oba páni doktoři po akci prohlásili, že takové množství injekčních stříkaček a jehel jim rukama za dopoledne neprošlo ani v ordinaci či na záchrance. I tato rizika dobrovolníky čekala.

"Spousta lidí by byla překvapena, co všechno ukrývají houštiny v parcích, není to věru pěkný pohled", popsal svou zkušenost Milan Feranec, předseda oblastní organizace, který musel osobně řešit drobný incident s opilým bezdomovcem, kterému se nelíbilo, že po něm někdo uklízí hromadu jeho odpadků. Více než funkce náměstka ministra dopravy v tomto případě zabrala Ferancova robustní postava a temperament rodáka z Východního Slovenska :-). "Je to nekonečný boj, například v houštinách kolem Jihoslovanského mauzolea jsme s kolegou Filipem Červinkou nasbírali dva pytle hnusu, a to tam prý technické služby nedávno uklízely," dodává Mirek Žbánek, předseda místní organizace ANO, který má obdobné zkušenosti s bezdomovci a feťáky při každoročním úklidu Holického lesa. 

Velké poděkování na závěr patří všem, kteří možnost slunečné sobotní dopoledne strávit s rodinou či přáteli dobrovolně vyměnili za tuto prospěšnou akci.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top