V rytmu cikánské hudby a krásy

Miroslav Žbánek, 8. října 2017

Předsudky, stereotypy, špatné zkušenosti. Zanechme na chvíli politické korektnosti a přiznejme si, že v otázce soužití s romskou menšinou to pořád "tak trochu" skřípe. Můžeme do nekonečna vypočítávat negativa, říkat co nás štve, vytahovat nepřijemné vzpomínky, nebo se na to vykašlat a zkusit to jinak. Předsedové olomouckého hnutí ANO to zkusili a nejenže nelitovali, ale skvěle se bavili.

Milan Feranec a Mirek Žbánek v roli zástupců partnerů 1. ročníku soutěže o nejpřitažlivější romskou ženu Pretty Roma Women 2017 využili nabídky a příležitosti poznat blíž ty, kteří usilují o propagaci pozitivních příkladů úspěšných zástupců romské menšiny a uchovávání romské kultury, včetně té současné. Jejich poděkování tak patří zejména Marceli Ščukovi, předsedovi Celostátní asociace sociálně zodpovědných romských spolků a podnikatelů v ČR z.s., který soutěž uspořádal a dlouhodobě se zasazuje o společenský vzestup Romů a jejich uplatnění na trhu práce.

Pátečním večerem nabitým energií cikánské hudby, temperamentním tancem v rytmu čardáše a přehlídkou krásy provázel známý romský moderátor a reportér Richard Samko. Hlavní hvězdou programu v Laser Show Hall brněnského BobyCentra byl bezesporu slovenský rapper Rytmus, který neváhal slézt z podia a zpívat uprostřed rozvášněného davu. Texty plné emocí o vztahu k jeho fanouškům tak měly neuvěřitelnou autenticitu. Stejně jako vyznání lásky ke své rodině, které rezonovalo z úst finalistek i dalších romských osobností, jež měly na uspořádání celé akce svůj podíl. A mluvíme-li o osobnostech, musíme zmínit Moniku Bagárovou, která usedla do poroty. Skvělým pěveckým projevem, bezprostředním vystupováním a skromností, se kterou se fotila a bavila s fanoušky, si získala srdce obou našich předsedů. Obecně platí, že negativní poznání, i díky médiím, k vám přijde samo. Tomu pozitivnímu, které je základem tolerance, musíte zkrátka vyjít vstříc. Stejně jako své budocnosti vyšly vstříc samotné protagonistky večera. Mnohé z nich studují vysokou školu a vítězka soutěže, Martina Kokyová z Bruntálu, například vidí svou budoucnost v diplomatických službách. Takže "but bacht" na cestě za svými sny, Martino.

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top