Vize 2020 vstupní brány do Olomouce, Nových Hodolan

Svatopluk Binder, 4. května 2020

Rok se s rokem sešel a my v komisi městské části opět máme tu milou povinnost rozhodnout, jak investujeme finanční prostředky, které nám umožňují zvelebit okolí v naší městské části Nové Hodolany.

Ačkoliv náš rozpočet není velký, dá se z něj realizovat například oprava chodníků, úprava zeleně či odstranění nefunkčních betonových či kovových konstrukcí již dávno nesloužící svému původnímu účelu. My v komisi jsme se letos dohodli, že bychom rádi uskutečnili opravu zvlněného chodníku na třídě Kosmonautů, která se po uzavření mostu přes Moravu na Masarykově třídě stane hlavní tepnou vedoucí od nádraží do centra. Pevně věříme, že tato akce, která je nad rámec rozpočtu naší komise, dostane prioritu, kterou si díky své strategické poloze bezesporu zaslouží a bude uskutečněna již v letošním roce.

Dále bychom rádi nechali vypracovat projektovou dokumentaci na kompletní rekonstrukci ulice Nezvalova. Zejména chodníky jsou v katastrofálním stavu a chodci v podzimních a zimních měsících často hrají hru na to, která uvolněná dlaždice je obšťastní ošplíchnutím. Z prostředků určených na estetizaci bychom chtěli zpříjemnit život dětem a jejich doprovodu na dětském hřišti na Blanické. Rádi bychom pro jejich bezpečnost vybudovali opěrnou konstrukci pro živý plot, která by děti chránila před eventuálním střetem s cyklisty jedoucími po frekventované cyklostezce a také jim poskytla více soukromí.

Chceme také odstranit nefunkční betonové ohrazení pro popelnice na třídě Kosmonautů a zasadit keře do květináčů ve vnitrobloku na ulici Blanické a Zeyerovy a také zasadit stromy v ulici Vrchlického.

V neposlední řadě je nutné zmínit, co nás čeká v následujících letech, a to jest výstavba nového mostu přes řeku Moravu, která citelně omezí dopravu. Rádi bychom této situace využili a požádali o přesunutí nepřehledného a nebezpečného přechodu pro chodce na křížení ulice Dukelské a Masarykovy třídy. V letošním roce bychom také rádi uskutečnili akce pro naše spoluobčany typu dětského dne či setkávání u vánočního stromu a punče. Držte nám palce, ať nám všechny naše letošní plány vyjdou.

Mgr. Svatopluk Binder, Ph.D.
předseda městské části Nové Hodolany

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • nic pátek 26. března 2021, 23:07

    nicnic reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top