Vlastní vítězství – zúčastnila jsem se

Petra Prchalová, 27. června 2014

Minulou sobotu hostilo město Olomouc V. ročník Mattoni half Marathonu. Na start se postavilo přes 7.000 běžců mezi nimi největší hvězdy silničního vytrvalostního běhu – držitel světového rekordu Wilson Kipsang, třetí muž historických maratonských tabulek Dennis Kimetto a dvojnásobná mistryně světa Edna Kiplagat. Rozmanitá trať, dlouhá přes 21 km, vedla, mimo jiné, historickým centrem Olomouce. Závod začínal v 19.00 hodin startem z Horního náměstí, kde již v době, když jsem dorazila na místo, bylo velké množství závodníků, ale hlavně velmi pozitivní atmosféra, která sálala i z dlažebních kostek.

Atmosféra, kterou jsem po celou trať vnímala, byla velkolepá. Sama sobě, i Vám, čtenářům musím přiznat, že před samotným startem jsem měla ze závodu opravdový respekt, byl to můj první ½ maraton. Již večer před samotným závodem jsem pociťovala lehkou nervozitu, která jen podněcovala mé vlastní myšlenky, zda to mohu opravdu zvládnout, zda můj trénink stačil, abych dokázala tuto trať zdolat. Po proběhnutí cíle přišla obrovská euforie, že jsem to dokázala, hlavně sama sobě, zvítězila jsem!

Po samotném výběhu bylo po celé trati mnoho podporovatelů/fanoušků, kterým bych chtěla poděkovat, že mě přišli podpořit. Nejen rodiče mi na trati poskytli obrovskou podporu, doufám, že ví, že si toho nesmírně vážím. Jedinou věcí, nad kterou jsem se s obrovským respektem podivila, byl moment, že když jsem byla v půli trati, vítěz byl  již na bedně vítězů a přebíral ceny. Ještě musím hodně trénovat, aby to bylo příště o něco lepší a já nemusela přemýšlet, kde se stala chyba.

Výsledek:
Umístění: 3. 219 místo
Reálný čas: 2:18:22

Běhu zdar!

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • František Mikeš pondělí 30. června 2014, 18:44

    Klobouk dolů, upřímně blahopřeji. Předběhnout cca 3800 účastníků - jako amatérka, která je časově vytížena vzbuzuje k Petře Prchalové jen úctu. reagovat

    • Petra Prchalová pondělí 30. června 2014, 22:18

      Pane Mikeši, moc děkuji za Vaše slova. Dodám jediné, příště znova :) reagovat

      • Martin Doubrava čtvrtek 10. července 2014, 17:22

        Také smekám, protože jsem povzbuzoval u Hejčínského gymnázia a od prvních černých gazel po posledního běžce to bylo nekonečné pole. Velký obdiv všem , kteří to dali do cíle. Už trénuji na příští ročník :) reagovat

        • Petra Prchalová pátek 11. července 2014, 10:01

          Každopádně doporučuji tento sportovní zážitek prožít, člověka to opět posune za jeho dosavadní hranice. reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top