Vodní říši v Olomouci navštívily tisíce lidí

ANO Olomouc, 10. září 2018

Dokázali jsme navázat na úspěch dvou předchozích ročníků a letos opět přilákat na velký dětský den ve Smetanových sadech davy návštěvníků. Pod taktovkou primátora hanácké vodní říše Mirka Žbánka se na bezvadném průběhu akce podíleli členové hnutí ANO Olomouc, kandidáti do zastupitelstva i mnoho dobrovolníků.

Stavidla pohádkové vodní říše se otevřela ve dvě hodiny odpoledne a park ve Smetanových sadech v ten moment zaplavila vlna soutěživých dětí s rodiči. Ty si vyzvedly soutěžní kartičku, aby si vyzkoušely své schopnosti na některé z patnácti soutěžních disciplín. Na stanovištích je čekaly vodní víly, které je učily poznávat život pod hladinou, hledat ztracené mušle nebo lovit rybky, vodník hrající o jejich dětskou duši skořápky, piráti a namořníci, kterým děti předváděly svou šikovnost při hodu kotvou, nákládáním nákladu na loď nebo střelbou z obřího praku. Soutěže tak jako každým rokem doplňovala spousta atrakcí. Mezi největší lákadla mimo skákací hrady v podobě obřího piráta a hasičského auta patřil surf simulátor. Pro mnohé z dětí se tak park změnil v pobřeží Karibiku a pod žhavým olomouckým sluncem sjížděly vlny, které jsou symbolem bezstarostné plážové zábavy. Přestávku ve hře vyplnili osadníci středověkého tábora s ukázkami soubojů a historických střelných zbraní nebo loutkové divadlo se Stašfuňákovými příběhy.

Za organizací populární akce nestojí žádná velká najatá agentura, ale právě a jen členové hnutí ANO a dobrovolníci. „Už pět let se s kolegy věnujeme pořádání her a soutěží. Rodiče na naše akce s dětmi chodí, i když ví, že ji pořádá politické hnutí. Ale my se i tímto právě snažíme napravit reputaci, kterou dali politici své práci v minulých desetiletích. A daří se nám to. Baví se s námi nejen naši příznivci, ale i voliči jiných stran, kteří oceňují dobrou organizaci, skvělou náladu i naši schopnost udělat si ze sebe legraci. V olomouckém ANO se prostě sešla skvělá parta lidí, která dokazuje, že politici nemusí být suchaři a papaláši z radnice, ale příjemní parťáci, kteří jsou pro každou srandu," říká k tradičně netradičnímu dětskému dni hlavní pořadatel Mirek Žbánek. Ten přiznal, že už během sobotní akce dostal první nápady, jak by mohl vypadat příští ročník této oblíbené akce pro rodiny s dětmi.

Níže naleznete jen výběr několika málo fotografií. Rozsáhlé fotoalbum najdete na našich Facebook stránkách nebo na adrese anoolomouc.rajce.idnes.cz/Detska_vodni_rise_s_hnutim_ANO_Olomouc_2018/

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top