Ztracený svět - místo, kde měl stát nový Úřad práce

Jaroslav Kuchař, 23. března 2014

Pokud někdy zajdete na Tabulový vrch a půjdete po ulici profesora Fuky, zjistíte, že za plotem se nachází přírodní rezervace. Když překročíte stržený plot, což nedá moc práce, ocitnete se v místech, kterých se minimálně 10 let nedotkla lidská ruka.

Snad jen bezdomovci a sem tam kriminálnici zde přežívají v opuštěné, vybydlené budově, přičemž městská a státní policie jednou za čas provede zátah. Po nějaké chvíli se vše vrátí do původního stavu. Kromě nepořádku po nevítaných nájemnících zde příroda žije svým životem.

Jak k tomu došlo, a kdo za to odpovídá? Nejdříve zde byla kasárna sovětské armády, čemuž odpovídá i kvalita staveb. Pak prostor přešel na naši armádu, která jej využívala pro výcvikové středisko letectva a pro výrobu terčů v terčových dílnách. Po ukončení těchto činností zde chtěla vybudovat z nevyužité budovy novou ubytovnu a sportovní zázemí. Nakonec ale narazila na neustálé snižování finančních prostředků a od projektu musela upustit. Nabídla tedy pozemek s budovami jako nepotřebný majetek. Úřad práce v Olomouci se přihlásil, že prostor využije k výstavbě nové budovy úřadu a navíc se tam vejde i školící středisko.  Nakonec, pro odpor okolních obyvatel a hlavně pro nedostatek peněz, tento plán opět zkrachoval. V současné době se ÚP o pozemek nestará a příroda a bezdomovci pokračují ve své práci.

Je zajímavé vidět, co dokáže příroda v poměrně krátkém čase, a jak by to dopadlo s městem, kdyby ho lidé opustili. Já jsem ale přesvědčen, že tato situace není normální a vlastník pozemku, tj. v současné době Úřad práce, by ji měl urychleně řešit. Tato lokalita si to zaslouží!

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • Dušan Tomeček neděle 23. března 2014, 21:18

    Kromě budov a jejich bezprostředního okolí by taky nebylo od věci řešit komunikaci na ulici profesora Fuky. Ta silnice je tam v naprosto katastrofálním stavu a díry jsou větší a větší a je jich stále víc a víc... reagovat

    • Zdenka Wagnerová středa 26. března 2014, 10:04

      Souhlasím s Vámi, že není od věci řešit komunikaci... Ne však na ulici ale komunikaci MEZI NÁMI, obyvateli města. Komunikaci vidím tak, že budeme dávat návrhy jak to špatné, nepěkné, zanedbané změnit, ne jen předkládat CO SE NÁM nelíbí. Osobně bych začala od té komunikace mezi námi a dokážu k tomu přidat další dvě témata, související. Udělat si takový seminář, ne přednášku :-)) Ten seminář má dávno už svůj název. reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top