Zvolili jsme kandidáty do komunálních voleb. Lídrem je Mirek Žbánek

ANO Olomouc, 26. března 2018

Kandidátem na primátora města za ANO Olomouc se stal Miroslav Žbánek. Kandidátku v čele se 45letým zkušeným manažerem schválili naši členové na pátečním sněmu.

Miroslav Žbánek, rodák z Valašska, žije a působí v Olomouci přes 25 let. Vystudovaný lesník a personalista 11 let pracoval jako ředitel projekční firmy, poté 8 let zastával vedoucí funkce ve veřejné správě. V současné době jako manažer ve státní organizaci Správa železniční dopravní cesty odpovídá za investice do oprav a rekonstrukcí nádražních budov v regionu. Dlouhodobě se věnuje problematice strategického řízení, investic a evropských dotací.  Je předsedou klubu zastupitelů za hnutí ANO v Olomouci a krajským zastupitelem.

V nadcházejícím volebním období nás čeká několik klíčových úkolů. Zvládnutí velkých investičních akcí, které výrazně ovlivní život ve městě a nastartování realizace nového strategického plánu, na kterém jsme v posledních letech pracovali. Více než kdy jindy v minulosti budeme potřebovat rozhodné vedení města se zkušenými odborníky v čele, které bude schopné hledat názorové průniky a naslouchat občanům i svým kritikům,“ říká ke svým cílům Žbánek, možný budoucí primátor Olomouce.

Dvojkou kandidátky se stal vysokoškolský pedagog a docent na katedře historie Univerzity Palackého Karel Konečný (53). Autor mnoha publikací o historii měst, včetně Olomouce, se chce v zastupitelstvu a potažmo vedení města zaměřit na podporu a rozvoj městské památkové rezervace, kulturních institucí a vzdělávacího systému. Konečný řadu let působil v celostátní expertní skupině hnutí ANO pro vzdělávání a školství. Další v pořadí je právnička a manažerka ve státním podniku Miroslava Ferancová (51), která v minulosti pracovala v soukromé i veřejné sféře. Čtverkou kandidátky se stal Miloslav Tichý (31), marketingový manažer a odborník na cestovní ruch. Jeho tématem jsou mimo oblasti cestovního ruchu také chytrá města a kreativní průmysly. Spolu s Ferancovou jsou oba zastupiteli již v tomto volebním období. První pětku kandidátky hnutí ANO uzavírá Eva Kolářová (63), ekonomka, která se 20 let věnuje sociálním službám a komunitnímu plánování.

Vybírali jsme na kandidátku tým kolegů s konkrétními znalostmi a životními zkušenostmi, které budou pro správu města přínosné. Doba lákavých jmen celebrit na kandidátce už skončila a chceme-li být skutečným přínosem pro občany, musíme něco umět a své práci mnohé obětovat,“ komentuje složení kandidátky její lídr Mirek Žbánek.

Miroslav Žbánek na Facebooku: www.facebook.com/MirekZbanek

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit

    Zatím zde není žádný komentář.

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top