Zvolili jsme kandidáty do komunálních voleb. Lídrem je primátor Miroslav Žbánek

ANO Olomouc, 26. dubna 2022

Kandidátem na primátora města za hnutí ANO v Olomouci se opět stal Miroslav Žbánek. Kandidátní listinu v čele se 49letým zkušeným manažerem a od roku 2018 primátorem Statutárního města Olomouce schválili členové hnutí ANO na pondělním sněmu.

Miroslav Žbánek, rodák z Valašska, žije a působí v Olomouci téměř 30 let. Vystudovaný lesník a personalista 11 let pracoval jako ředitel projekční firmy, poté 10 let zastával vedoucí funkce ve veřejné správě, od roku 2018 je primátorem Statutárního města Olomouce. Dlouhodobě se věnuje problematice strategického řízení, investic a evropských dotací. Jako předseda Komory statutárních měst je zároveň místopředsedou Svazu měst a obcí ČR. Druhé volební působí také v zastupitelstvu Olomouckého kraje.

„Končící volební období bylo bezpochyby jedním z nejtěžších v polistopadové historii města. Téměř dvě třetiny z něj jsem zastával funkci nejen primátora, ale také předsedy krizového štábu. Museli jsme se vypořádat s dosud nepoznanými katastrofami. Pandemie Covidu-19 nebo největší uprchlická krize v poválečných dějinách nás nutila řídit město v permanentním krizovém scénáři. Museli jsme reagovat na výpadky v daňových příjmech i obrovský nárůst nákladů vyvolaný růstem cen energií a inflací posledních měsíců. Přesto si dovolím tvrdit, že jsme to také díky obrovskému zapojení a pomoci občanů Olomouce zvládli,“ hodnotí působení na radnici primátor Žbánek.

Slova primátora dokládají investice v řádu převyšujícím 2,5 mld. korun, výrazné navýšení prostředků na opravy městského majetku a současně zachování podpory kultury, sportu a péče o životní prostředí. Pod jeho vedením také město realizovalo řadu úspěšných projektů v oblasti sociálních služeb a získalo řadu ocenění z kategorie veřejného života či správy. To vše při řádném splácení jednoho z největších dluhů v rámci měst ČR, které současné vedení města v čele s primátorem Žbánkem zdědilo. Na konci volebního období se zadluženost snižuje z 80 na 59 % a město se tak po mnoha letech vrací do pásma tzv. rozpočtové odpovědnosti. Opakovaně také získalo od mezinárodní ratingové agentury nejvyšší hodnocení za několik posledních volebních období.

Dvojkou kandidátky hnutí ANO v Olomouci se stala právnička a personální manažerka Miroslava Ferancová (54), která v minulosti pracovala v soukromé i veřejné sféře. V zastupitelstvu města se věnuje především majetkoprávním záležitostem. V následujícím volebním období se chce věnovat také oblastem kultury a sportu.

Na třetím místě kandiduje právník, marketingový manažer a radní města Olomouce Miloslav Tichý (34). Jeho tématem jsou investice, správa veřejného majetku, agenda IT, Smart City a marketingová komunikace města.

Další v pořadí je Eva Kolářová (66), dosavadní náměstkyně primátora, která se 24 let věnuje sociálním službám a komunitnímu plánování.

První pětku kandidátky hnutí ANO v Olomouci uzavírá vysokoškolský učitel a předseda Komise městské části Nové Hodolany Svatopluk Binder (43). V zastupitelstvu se chce věnovat školství a spolupráci s komisemi městských částí. Jako aktivní sportovec je propagátorem trvale udržitelné městské mobility a aktivního životního stylu všech generací Olomoučanů.

Hnutí ANO chce ve svém volebním programu navázat na úspěšné prosazování zásad a cílů otevřenosti, podpory komunitního života, principů dlouhodobého plánování, chytrých investic a sociálně odpovědné politiky. „Nikdy ve své historii neměla Olomouc tolik nových a kvalitních koncepčních a strategických dokumentů o své budoucnosti a způsobů jak je realizovat. Nikdy se do plánování života v našem městě nezapojilo tolik občanů, kterým na jeho budoucnosti zaleží. Všichni měníme Olomouc k lepšímu. Proto chce hnutí ANO Olomouc ve své práci pokračovat a měnit společné plány v realitu,“ uzavírá primátor Žbánek.

Hnutí ANO Olomouc na Facebooku: www.facebook.com/ANOOlomouc
Miroslav Žbánek na Facebooku: www.facebook.com/MirekZbanek

Řekněte nám svůj názor

Vložit komentář

napsal(a):

Vaše jméno a příjmení: Zde napište text: Antispam kontrola: Napište název krajského města Olomouckého kraje
Vložit
  • Antonin koci čtvrtek 16. června 2022, 08:12

    Kdo uhradi castky vynalozene panem primatorem a p.jakubcem za nesmyslné a neracionalne zadané studie zřízení pěších zón na nám.republiky a v sokolské ulici?už od samého začátku bylo jasné,že jsou to vyhozené prostředky bez vyřešení parkování.uhradi to tito funkcionáři? reagovat

  • Antonin Koci čtvrtek 16. června 2022, 07:56

    Neměl by být kandidát na primátora také občanem města ktery zde ma trvale bydliste a rodinne zazemi a ne monter který denně dojíždí na radnici umístěné v pěší zóně kam nemá dovoleno zajet svým vozidlem ani občan který zde má trvale bydliště? reagovat

Jsme na Facebooku

Kontaktujte nás

Oblastní a místní kancelář hnutí ANO Olomouc
Koželužská 21, 779 00 Olomouc

Kontaktní e-mail: olomouc@anobudelip.cz
Kontakty na jednotlivé osoby najdete v sekci Naši lidé

Celostátní web hnutí ANO
Zadavatel: ANO 2011 / Zpracovatel: ANO 2011

Back to Top